Heb jij al eens gekeken naar een FFP2 masker? Als dit het geval is, moet je er toch eens onderzoek naar gaan doen. Deze mondmaskers kunnen er namelijk voor zorgen dat je altijd voldoende bescherming kunt krijgen. Daarbij zijn er een groot aantal professionals die jou aan een van deze mondmaskers kunnen helpen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan Podobrace. Er zijn vanaf het moment dat je deze mondkapjes draagt veel voordelen aan te behalen. Maar welke voordelen zijn dit allemaal? Onderstaande informatie geeft jou hier meer inzicht in, zodat je weet wat je kunt verwachten. 

Een FFP2 masker voor verschillende sectoren 

Een FFP2 masker kent voor veel sectoren een goede uitkomst. Zo kun je in de zorg ervoor zorgen dat er geen bacteriën en virussen worden overgebracht. Je beschermt jezelf, maar ook jouw patiënten. Daarnaast kun je de mondkapjes ook gebruiken in de industrie. Hier heb je vaak te maken met verschillende stoffen, welke via de luchtwegen binnenkomen. Doordat er een hoge beschermingsgraad van 94 procent te vinden is, hoef je niet bang te zijn dat er iets door het stof heen gaat komen. Jouw bescherming zal daarom altijd gewaarborgd worden tijdens de werkzaamheden. 

Altijd volgens de wetgeving ontwikkeld 

De FFP2 maskers zijn opgebouwd in drie verschillende lagen. Het 3-laags filtersysteem bestaat uit non-woven, spunbond en meltbond. Dit zorgt ervoor dat er niets doorheen komt. Hiervoor worden de mondkapjes met enig regelmaat gecontroleerd. Er worden verschillende certificeringen aan gehangen. Dit is allemaal volgens de EU-wetgeving. Een van de certificeringen die niet mag ontbreken is de CE 2834. Als je deze certificering niet ziet staan, moet je de mondmaskers niet kopen. Hiermee wordt namelijk aangetoond dat de kwaliteit hoog genoeg is voor de verkoop of juist niet veilig genoeg is om gedurende de dag te dragen. 

In meerdere aantallen aan te schaffen 

Daarbij kun je het FFP2 masker in een hygiënische verpakking aanschaffen. De mondmaskers zitten allemaal apart verpakt, waardoor er tussendoor geen stofdeeltjes op de maskers kunnen komen. Zelfs de grootste voordeelverpakkingen zullen aan deze standaard voldoen. Je kunt hierdoor ook zelf bepalen hoeveel maskers je in jouw bezit gaat krijgen. Bekijk hiervoor altijd goed wat de situatie is en hoe vaak je over moet gaan op een nieuw masker. Door voldoende voorraad aan te leggen geef je jezelf altijd eenvoud en hoef je niet bang te zijn dat je ergens mee besmet raakt op de werkvloer. 

Overgaan tot jouw eigen aankoop 

Bovenstaande voordelen zijn slechts enkele voorbeelden van wat er te behalen valt met een FFP2 masker. Je gaat tijdens het dragen merken dat je er nog veel meer aan kunt behalen. Het is daarom verstandig om precies te bekijken wat jij nodig hebt. Als je hier nog niet helemaal zeker van bent, kan een professional jou te allen tijde helpen. Hiermee krijg je uiteindelijk meer duidelijkheid en hoef je ook niet met vragen achter te blijven. Het gaat jou te allen tijde helpen om een goede aankoop te kunnen doen voor een mondkapje en te profiteren.