Als je een probleem hebt met een deurslot, dan ga je natuurlijk op zoek naar een betrouwbare, lokale slotenmaker, die de service kan verlenen welke op dat moment dringend gewenst is. Of het nu gaat om onderhoud, reparatie of een geval van buitengesloten zijn, het kiezen van de juiste slotenmaker is op dat moment jouw sleutel tot succes. Het inhuren van een bedrijf is tevens een veiligheidskwestie ten aanzien van je woning of bedrijfspand. Je moet er dus van verzekerd zijn dat het een betrouwbaar bedrijf met degelijke expertise is, dat een service van hoge kwaliteit levert. En als laatste, maar niet minder belangrijk, geldt dat er ook een redelijk prijskaartje aan deze dienst moet hangen.

Helaas zijn er nogal wat ongekwalificeerde slotenmakers, die erbarmelijk prutswerk werk afleveren en klanten daarna met een hele hoge rekening opzadelen. Dit is zowel frustrerend als verwarrend en geeft achteraf terecht het gevoel dat je bent opgelicht. Waar moet je dus precies op letten?

1. Wees vooraf duidelijk over de dienst die je op dat moment nodig hebt

Je wilt er zeker van zijn dat de slotenmaker die je inhuurt, het juiste bedrijf is voor hetgeen je wilt laten doen. De gebruikelijke dienstverlening van een slotenmaker omvat bijvoorbeeld:

– Het installeren van mechanische of elektronische sloten voor een woning of bedrijfspand

– Nieuwe sloten laten maken of een slot in zijn geheel laten vervangen

– Kopie├źn maken of het dupliceren van een sleutel

– Het installeren of monteren van kwalitatieve sterke sloten of deuren die de veiligheid verhogen

– Toegang kunnen verlenen tot uw woning of bedrijfspand indien je jezelf hebt buitengesloten.

2. Vind een lokale slotenmaker die bovenstaande diensten professioneel kan afleveren

Bent je woonachtig in Hoofddorp of Amstelveen? Dan heeft u natuurlijk geen boodschap aan een slotenmaker in Soest. Het is vanzelfsprekend dat je dan op zoek gaat naar een professionele en kundige slotenmaker in Hoofddorp of een https://quickblue.nl/slotenmaker-amstelveen/. Bekijk eerst de website van het bedrijf om erachter te komen of ze daadwerkelijk de dienst aanbieden die je op dat moment nodig hebt. De ene slotenmaker is bijv. gespecialiseerd in noodoproepen, zoals buitengesloten zijn. Een andere in het beveiligen van bedrijfspanden. Heeft het geen haast? Probeer dan een afspraak te maken met de slotenmaker op het moment dat het jou schikt.

Informeer naar de (geschatte ) kosten van de dienstverlening

Om achteraf niet met een verrassend hoge rekening te blijven zitten, is het verstandig om vooraf te informeren naar de kosten, of een offerte op te vragen. Bevestig dat de aangegeven prijs de totaalprijs is voor de te leveren diensten. Zo kunnen er geen bijkomende kosten berekend worden en weet je precies wat je eraan kwijt bent. Laat dit indien mogelijk schriftelijk of per e-mail vastleggen.

3. Vraag naar referenties of een vergunning

In sommige steden of regio’s dient een slotenmaker over een vergunning te beschikken om de dienstverlening aan te bieden of uitvoeren. Vraag naar deze vergunning om je ervan te vergewissen dat je met een professioneel bedrijf zaken doet. Kies bij voorkeur voor een PKVW erkende slotenmaker. Het Politiekeurmerk Veilig Wonen is een erkenning die niet elke slotenmaker zomaar even kan bemachtigen. Het betekent dat dit bedrijf voldoet aan alle hoge eisen die door het PKVW gesteld worden aan beveiligingsbedrijven en slotenmakers en is dus een zeer verstandige keuze.

Als je met bovenstaande adviezen rekening houd, zul je altijd de beste slotenmaker kunnen vinden.