Het weglaseren van je haren brengt veel voordelen met zich mee. Maar elk voordeel kent ook weer een nadeel. Om ervoor te zorgen dat jij een keuze kan maken hebben wij de voor- en nadelen op een rijtje gezet.

Wat zijn de voordelen?

Er waren niet zoveel mensen die gebruik maakten van laser ontharen, als er geen voordelen aan zitten. Maar wat zijn de voordelen van laser ontharen en wegen deze tegen de nadelen op?

#1 Minder lichaamshaar

Mensen willen af van hun lichaamshaar en daarom zetten ze laser ontharen in. Als je begint met laser ontharen zal je merken dat de haargroei flink vermindert. Uiteindelijk zal het lichaamshaar per behandeling minder worden, waardoor je uiteindelijk definitief van je lichaamshaar af bent.

#2 Overal op je lichaam inzetbaar

Een laser behandeling maakt het mogelijk om de ongewenste haargroei op je gehele lichaam weg te halen. Of het nu gaat om haargroei op je benen, buik en bikinilijn. Een laser behandeling kan overal ingezet worden.

#3 Geen last meer van een irriterende huid

Nadat je de laser behandelingen hoef je nauwelijks meer te scheren of te waxen. Dit zorgt ervoor dat je geen last meer hoeft te hebben van een irriterende huid of rode bultjes na het scheren of waxen.

Wat zijn de nadelen?

Naast de voordelen zijn er natuurlijk ook een paar nadelen als het gaat om het ontharen van je lichaam door middel van laserbehandelingen. Hieronder staan de verschillende nadelen van laser ontharen beschreven.

#1 Meerdere sessies

Voordat de haargroei daadwerkelijk verminderd, zal je een aantal behandelingen moeten hebben voordat je resultaat gaat zien. Je zal er rekening mee moeten houden dat er zes weken rust tussen de behandelingen moet zitten. Dit zorgt ervoor dat het laser ontharen een lang proces is. Als je dit proces er op hebt zitten weet je wel dat je definitief van je haar af bent.

#2 Prijzig

De prijs wordt vaak als nadeel gezien als het gaat om laser ontharen. Maar als je denkt aan het geld dat je uitgegeven hebt aan de scheermesjes of wax sessies, dan kun je een laser behandeling ook zien als investering. Nadat je de laser behandelingen hebt gehad hoef je namelijk nauwelijks tot niet meer te scheren of te waxen.

#3 Werkt niet op elke huid

Een van de grootste nadelen is dat het laser ontharen niet op elke huid werkt. De kleur van de huid is erg bepalend voor het succesvol laser ontharen. Laser ontharen werkt namelijk beter op een witte huid met donker haar, dan op een donkere huid. Om ervoor te zorgen dat je zeker weet dat de laser ontharing behandeling succesvol wordt, is het verstandig om voor de behandelingen informatie op te vragen.

Expert vragen voor advies

De keuze die gemaakt zal moeten worden om te gaan voor een laser behandeling, ligt bij jezelf. Als je met meerdere vragen zit dan is het verstandig om een moment te plannen met een expert. Bij Smooth Laser Clinic kunnen ze extra informatie en advies geven, zodat jij uiteindelijk een keuze kan maken waar jij achter staat.