De een koopt nu direct een huis, de ander wacht liever nog iets langer totdat de prijzen verder gezakt zijn. Er zijn zelfs accounts op sociale media actief die de goedkoopste huizen van Nederland promoten. Ben je wel bewust van het feit dat je hier te maken hebt met echte opknappers. Ben jij niet bang voor een verbouwing? Ga dan een container huren en start direct met het slopen en verbouwen van de woning.

Een huis kopen om te verbouwen

Ben jij dus het type persoon wat niet bang is om zijn of haar handen vuil te maken? Ga dan op zoek naar een goedkoop project om je verbouw vaardigheden te testen. Vergeet tijdens de verbouwing niet om het bouwafval goed te scheiden, op deze manier ben je economisch en milieubewust bezig!

Koop een huis als belegging

Momenteel zijn de huizenprijzen laag, maar de hypotheekrentes zijn aan het stijgen, daarom is nog niet iedereen in de gelegenheid om een huis ook daadwerkelijk aan te schaffen. Het is met die reden een mogelijkheid om een huis te kopen om te verhuren. Op deze manier verdien jij je hypotheek terug en houd je er maandelijks nog iets extra aan over.

De aankoop nog even uitstellen

In sommige gevallen is het beter om de aankoop van een huis nog uit te stellen, bijvoorbeeld wanneer de hypotheekrente enorm is gestegen en de verwachting is dat deze gaat dalen. Overleg in dit geval goed met je hypotheekverstrekker over het uitstellen of aanvragen van een hypotheek. Hij of zij kan jou het beste voorzien van goed advies.

Probeer een huis of pand te ‘flippen’

Heb jij een flinke spaarrekening en ben je niet bang om deze in te zetten? Ga op zoek naar een goedkoop stukje vastgoed waar jij potentie in ziet. Probeer het aan te schaffen voor een bedrag het liefst onder de vraagprijs. Daarna ga je op zoek naar een investeerder of iemand die nog meer potentie ziet in het object dan jijzelf. Ook kun je eerst enkele werkzaamheden verrichten om de waarde van het pand te verhogen. Nu is het aan jou om de woning te verkopen voor een hoger bedrag dan de aankoopprijs en enkele bijkomende kosten, succes!