De ACT (Acceptance and Commitment Therapie) is een betrekkelijke nieuwe vorm van gedragstherapie. Het probeert antwoord te geven op vragen over het leven die mensen hebben. Het zijn vooral de negatieve gedachten die een enorm effect kunnen hebben op het welzijn van de persoon. Tijdens de Acceptance and Commitment Therapieleer leer je mensen bewust om te gaan met hun geest. Je leert hoe je beter met bepaalde obstakels kunt omgaan die je in het dagelijkse leven kunt en zult tegenkomen. De cognitieve gedragstherapie richt zich in eerste instantie op de veerkracht, zodat u de dagelijkse problemen kunt verwerken.

De ACT opleiding

Met de ACT therapie opleiding kun je bepaalde personen, die met problemen zitten, bepaalde handvatten aanreiken om weer meer levensgeluk te kunnen ervaren. Wanneer je belangstelling hebt voor de Act opleiding kun je in eerste instantie een gratis proefles volgen. Woon je in Amsterdam, dan kun je de Act opleiding Amsterdam volgen. Tijdens de Act opleiding Amsterdam wordt veel gewerkt met praktijkvoorbeelden en oefeningen. De leerstof is vervaardigd door een Act-expert.

De Act opleiding Amsterdam

De leerstof die je tijdens de Act opleiding krijgt, word je stapsgewijs aangeboden. Daardoor kun je de aangeboden leerstof beter opnemen en onthouden. Als thuisstudie krijg je het leerpakket in een keer toegestuurd. Bij een thuisstudie, kun je je eigen tempo bepalen. Wanneer je slaagt, kun je mensen helpen die met belemmerende gedachten en emoties rondlopen. Het is belangrijk dat deze mensen ook weer hun levensgeluk vinden.

Wat kun je met het Act diploma doen?

Als coach, hulpverlener, therapeut of counselor kun je de Act therapie inzetten om mensen te helpen, die problemen hebben, om weer het levensgeluk terug te vinden. Je kunt doeltreffend helpen bij zeer veel mentale problemen zoals; bij een depressie, angststoornis, chronische pijn en mentale problemen. Na het bijstaan van deze personen zullen ze weer het levensgeluk kunnen ervaren.