Streven naar een gezonde levensstijl is de laatste decennia steeds belangrijker geworden. Wil je gezond en fit blijven, dan zul je daar iets voor moeten doen. Gelukkig zijn er tal van manieren en gewoontes die je (kunnen) helpen om gezonder te leven. In dit artikel hebben we 5 uitstekende adviezen voor je verzameld, die je helpen om over te stappen op een gezondere levensstijl. Slaap doet veel, er zijn een hoop manieren om je slaap te verbeteren. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een latex kussen. Deze en andere tips lees je in onderstaand artikel.

1. Beweeg voldoende

Een van de grootste gezondheidsrisico’s van deze tijd is te weinig beweging. Om gezond te blijven, heb je per dag minstens een half uur stevige beweging nodig. Woon je niet al te ver van je werk? Kies er dan voor om fietsend of lopende naar je werk te gaan. Maar voor lang niet iedereen is dit natuurlijk een optie. Dan zijn er andere oplossingen nodig. Bijvoorbeeld in de pauze op je werk een stukje lopen. Of na werktijd bij thuiskomst een rondje door de buurt maken. Of neem een abonnement op de sportschool!

2. Gebruik een goed en comfortabel kussen

Een goede nachtrust is cruciaal om gezond te blijven. Ga daarom tijdig naar bed, zorg voor voldoende slaap op vaste tijden en… gebruik een comfortabel latex kussen. Latex kussen zorgen voor een optimale ondersteuning van je hoofd en nek, waardoor je dieper slaapt en uitgerust wakker wordt. Kies daarom voor een latex kussen om je eigen nachtrust, en daarmee je eigen gezondheid, een flinke boost te geven!

3. Gezond eten als basis

Zorg elke dag voor de inname van 200 gram groente en/of fruit om je lijf een gezonde stimulans te geven. Zo weet je zeker dat je genoeg vitamines en mineralen binnenkrijgt.

4. Gebruik eventueel voedingssupplementen

Mocht je niet toekomen aan gezond eten, omdat je te weinig tijd hebt of omdat dit te duur voor je is? Dan kunnen (voordelig geprijsde) voedingssupplementen hiervoor een oplossing zijn. Denk aan Omega 3, vitamine C en D, zink, kurkuma en andere vitamines en mineralen die aantoonbaar goed voor je lichaam en geest zijn.

5. Wees voorzichtig met alcohol, tabak en drugs

Nodeloos te zeggen misschien, maar: pas op met verdovende en stimulerende middel als tabak, alcohol en/of drugs. Iedereen weet hoe schadelijk deze voor je gezondheid zijn, zeker als ze langdurig en intensief gebruikt worden.