Scoliose is een aandoening die steeds vaker voorkomt. Het is een abnormale kromming van de wervelkolom, die kan leiden tot pijn, verminderde mobiliteit en in sommige gevallen zelfs ademhalingsproblemen. Gelukkig zijn er vandaag de dag verschillende behandelingen beschikbaar die kunnen helpen bij het verlichten van de symptomen en het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen met scoliose. Een van die behandelingen is chiropractie. In dit blogartikel lees je alles wat je moet weten over hoe chiropractie kan helpen bij scoliose.

Wat is chiropractie?

Chiropractie is een alternatieve geneeskunde die zich richt op het behandelen van aandoeningen van het bewegingsapparaat en het zenuwstelsel. Een chiropractor gebruikt zijn handen om de wervelkolom van een patiënt te manipuleren en te richten op een manier die pijn en stijfheid vermindert en het lichaam weer in balans brengt. Bij scoliose kan chiropractie helpen bij het verlichten van pijn en het verbeteren van mobiliteit door de wervelkolom te manipuleren en zo de kromming te verminderen.

Chiropractie bij scoliose

Een van de belangrijkste voordelen van chiropractie bij scoliose is dat het een niet-invasieve behandeling is. Dit betekent dat er geen operatie nodig is en dat er geen risico’s verbonden zijn aan de behandeling. Een chiropractor zal een evaluatie uitvoeren om de ernst van de kromming te bepalen en vervolgens een plan opstellen om de wervelkolom te manipuleren en te corrigeren. Door regelmatig te worden behandeld, kunnen patiënten met scoliose een aanzienlijke verbetering van hun symptomen zien.

Ademhaling verbeteren

Chiropractie kan ook helpen bij het verbeteren van de ademhaling bij mensen met scoliose. Door de wervelkolom te manipuleren, wordt de druk op de longen verminderd en kan de patiënt gemakkelijker ademen. Dit is vooral belangrijk voor mensen met ernstige scoliose, die moeite kunnen hebben met ademhalen als gevolg van de kromming van de wervelkolom.

Andere mogelijkheden

Naast de manipulatie van de wervelkolom, kan een chiropractor van Chiropractie Centraal ook andere behandelmethoden aanbevelen om scoliose te behandelen. Dit kan onder meer het dragen van een brace zijn, het uitvoeren van specifieke oefeningen en het aanpassen van de houding. Omdat elke persoon anders is, zal de behandeling die een chiropractor aanbeveelt, afhankelijk zijn van verschillende factoren, waaronder de ernst van de kromming.