Er zijn veel personen, die in het dagelijkse leven niet het gedrag vertonen dat u ervan zou mogen verwachten. Dat is natuurlijk ook bij kinderen het geval. Er zijn kinderen die vaak een vreemd gedrag vertonen. In veel gevallen is de oorzaak daarvan te wijten aan een gebeurtenis die hem of haar dwars zit. Ook kan het bij een kind een automatisch beschermingsmechanisme zijn tegen een gebeurtenis, waarbij het kind zich onveilig of onprettig voelt. Als ouders kunt u overwegen om er mee naar een gedragstherapeut te gaan. Kindertherapie kan worden toegepast bij kinderen vanaf ongeveer 6 jaar tot en met 18 jaar. Een kind kan een afwijkend gedrag gaan vertonen als het te weten komt dat de ouders gaan scheiden. Ook bestaat de mogelijk dat een kind gepest wordt. Daardoor kan een kind depressief worden, waarbij het een angstig gevoel heeft. Wanneer het zo ver is, dan kunt u met uw kind naar een kindertherapeut gaan. Een kindertherapeut zal uw kind niet gaan bekijken vanuit één invalshoek, maar gebruik maken van 6 verschillende. Daarbij zal de therapeut werken vanuit een medisch model, stressmodel, systematisch model, cognitief model, gedragsmodel en psychoanalytisch model. Wat de therapeut ook gebruikt, de behandeling zal altijd op het kind gericht zijn. Het doel van de therapeut is om uw kind te helpen om van de problemen af te komen. De kindertherapeut kan uw kind ook doorverwijzen naar de psycholoog.

Het werk van de psycholoog

Wanneer u door de kindertherapeut wordt aangeraden naar de psycholoog te gaan en u woont in Uithoorn, dan kunt u een psycholoog Uithoorn kiezen. Kies een psycholoog Uithoorn die bij u in de omgeving is. Als uw kind namelijk daar in behandeling gaat, dan zult u meerdere malen de psycholoog moeten bezoeken. Een psycholoog zal vooral kijken naar het menselijke gedrag en de onderliggende hersenprocessen. Er zal tijdens de behandeling gekeken worden hoe de processen verandert kunnen worden. Wanneer de psycholoog op een bepaald niet meer weet wat hij kan doen om het afwijkende gedrag van uw kind in goede banen te leiden, dan zal hij u doorverwijzen naar de psychiater. Een verschil met een psycholoog is dat een psychiater medicijnen kan en mag uitschrijven. Daar zou uw kind mee geholpen kunnen worden.

Het bezoek aan de Invivo Clinics

Bij Invivo Clinics kunnen kinderen geholpen worden die gedrags- en sociale emotionele problemen hebben. Het is een diagnostisch centrum waarbij kinderen vanaf 4 jaar tot en met 18 jaar geholpen kunnen worden. Hier wordt geleerd hoe de kinderen om kunnen gaan met de problemen die ze hebben. Bij de behandeling wordt niet gekeken naar één deelgebied, maar naar alles samen. Door deze manier van werken kunnen de problemen van het kind beter worden opgelost.