De fysiotherapeut is gespecialiseerd in het menselijk lichaam. Het is hierom een expert in de houding en beweging bij mensen. Wanneer mensen lichamelijke klachten hebben, kunnen zij terecht bij een fysiotherapeut. Omdat ieder persoon persoonlijke klachten heeft, is het noodzakelijk dat iedere patiënt een persoonlijk behandelingsplan krijgt. Dit plan kan bijvoorbeeld bestaan uit enkel advies, maar het is ook mogelijk om behandelingen te krijgen van een fysiotherapeut. Bij de eerste afspraak bij een fysiotherapeut wordt het behandelplan opgezet. Met dit plan weet de patiënt hoe de behandelingen de komende periode eruit gaat zien en wat de patiënt zelf kan doen om de behandeling te versnellen. Door bijvoorbeeld thuis extra oefeningen te doen, kan het zijn dat het behandelproces versneld kan worden. Door een uitgebreid gesprek te voeren met uw fysiotherapeut, krijgt deze persoon inzicht in uw klachten. Hierdoor weet het precies hoe dit aangepakt kan worden. Daarnaast is het voor de fysiotherapeut belangrijk om te weten wat het doel van de behandeling is. Is uw doel geslaagd als de pijn weg is, of wilt u ook dat u bepaalde spiergroepen sterker worden? In dat geval vereisen de behandelingen een andere focus.

Welke behandelingen voert een fysiotherapeut uit?

Een fysiotherapeut voert verschillende soorten behandelingen uit. De bekendste vormen van fysiotherapie zijn algemene fysiotherapie, bekkenfysiotherapie, manuele therapie en dry needling. Bij manuele therapie worden de klachten aan de gewrichten in de armen en benen verholpen. Dit wordt op twee manieren gedaan. De eerste manier van oplossingen is door te bewegen. Door bepaalde oefeningen herhaaldelijk uit te voeren is het mogelijk om bepaalde klachten op te lossen. Verder is het mogelijk om bepaalde klachten op te lossen door uw houding te veranderen. Door een andere houding aan te nemen voorkomt u klachten aan de gewrichten. Daarnaast is dry needling een behandeling die vaak toegepast wordt bij een fysiotherapeut. Dry needling is een zinvolle behandeling wanneer u last heeft van stijve spieren en gewrichten. Ook wanneer u klachten hebt aan uw nek, schouder, arm of pols kan dry needling de uitkomst zijn. Door het gebruik van een special techniek worden spelden in de spieren aangebracht. Hierdoor zullen de spieren snel en langdurig ontspannen. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, wordt er dus geen vloeistof in de spier aangebracht.

Welke fysiotherapeut moet ik kiezen?

Welke fysiotherapeut u kiest hangt van verschillende factoren af. Ten eerste is het belangrijk dat de fysiotherapeut uw klachten kan behandelen. Niet elke fysiotherapeut kan elke behandeling uitvoeren, dus overleg eerst even of deze persoon geschikt is om uw klachten te behandelen. Daarnaast wilt u natuurlijk een fysiotherapeut die bij u in de buurt zit, zodat u niet ver hoeft te reizen wanneer u deze bezoekt. Woont u dus bijvoorbeeld in Almere, ga dan voor Fysiotherapie Almere. Bekijk daarnaast ook altijd eerst de beoordelingen van andere patiënten. Wanneer deze goed zijn, kunt u ervan uitgaan dat deze fysiotherapeut ook een goede behandeling voor u heeft.