Vanwege de zoveelste corona lockdown kunnen we ons niet laten afbeulen in de sportschool. Heel erg jammer inderdaad, maar dit is geen excuus om het sporten over te slaan en te wachten tot de sportscholen weer open mogen. Dat het buiten koud en nat, we liever op de bank zitten onder een dekentje dan dat we een rondje rennen in het park, helpt natuurlijk ook niet mee. Weet je wat wel mogelijk is ondanks al die beperkingen? Thuis sporten. Gooi jezelf van die bank af en start met thuis sporten!

Doe oefeningen op jouw manier

Je kan op veel verschillende manieren thuis sporten. Als je fitnessapparaten thuis hebt staan, wordt het al makkelijker om een kwartiertje te gaan rennen op de loopband. Ook als je een yoga-mat in huis hebt, kun je voordat je gaat werken yoga-oefeningen doen om de werkdag relaxt te beginnen. Daarnaast kun je met simpele huis-tuin-en-keuken spullen diverse oefeningen doen. Wees creatief en bouw thuis je eigen mini sportschool.

Online sport oefeningen volgen

Wat ook een goede optie is, is een fitness app downloaden met verschillende video’s van sportoefeningen en via deze weg sporten. De sportoefeningen worden duidelijk uitgelegd en er worden handige tips gegeven. Er zijn gratis fitness apps die je prima kunt gebruiken, maar als je nu echt goed bezig wilt gaan kun je ook een abonnement nemen op een online sport app.

Sporten voor de tv

Het nadeel van een online fitness app op je telefoon is dat het scherm zo klein is. Gelukkig bestaat er zoiets als een smart tv (of laptop) en kunnen we de app installeren op onze tv en opstarten. Zo kunnen we op het grote scherm de work-outs zien en nadoen. Een fitness app heeft zo 1000 work-outs om uit te kiezen. Genoeg te doen dus, waar wacht je op!