Voor elk gezondheidsprobleem bestaat er wel een oplossing, en vaak is die oplossing minder vanzelfsprekend dan het lijkt. In veel gevallen is de oplossing voor een chronisch gezondheidsprobleem echter eenvoudig, en hoef je het niet ver te zoeken. Heel soms bieden schijnbaar banale maatregelen een goede uitweg, zoals dat het geval is bij astma.

Astma is een chronische aandoening van de luchtwegen, waardoor er minder gemakkelijk geademd kan worden. Hoewel er natuurlijk heel wat speciale, medische middeltjes bestaan om de symptomen van astma te verminderen, zijn er ook minder bekende manieren om er iets aan te doen. Zo kan een bezoekje aan de sauna werken. Ook kun je ervoor kiezen om zelf een sauna te plaatsen, kies dan bijvoorbeeld een Finse sauna van Elite Wellness!

Hoe kan een bezoek aan de sauna helpen bij astma?

Astma is een vervelende aandoening die het moeilijk maakt om efficiënt te functioneren voor mensen die er veel last van hebben. Bij deze aandoening is er sprake van een verminderde zuurstofopname, waardoor het moeilijk en zwaar wordt om fysieke inspanningen te doen. Een bezoek aan de sauna kan echter helpen om de symptomen van deze aandoening te verminderen:

1. Minder irritatie aan slijmvliezen

Mensen die aan astma lijden, hebben eigenlijk last van vernauwde en geïrriteerde bronchiën in de slijmvliezen. Tijdens een bezoekje aan de sauna worden deze slijmvliezen opengezet en worden de bronchiën weer wijder en groter. Hierdoor verdwijnt een groot deel van de irritatie en kan je weer beter ademen.

2. Minder stress en dus ook minder symptomen

Bij veel mensen spelen de symptomen van astma op als gevolg van stress of stresserende situaties. In dat geval kan een sauna ook helpen, aangezien zo’n moment voor jezelf heel wat stress wegneemt en je de kans geeft om dieper te ademen en mentaal tot rust te komen. Zeker als je een eigen sauna hebt waar je op elk moment van de dag in kunt en voldoende privacy hebt, is dat het geval!

3. Detoxen in een sauna

Ten slotte kan een bezoek aan de sauna ook helpen bij astma en andere chronische aandoeningen omdat het helpt om toxische stoffen uit het lichaam te verwijderen. Dit komt doordat de poriën worden opengezet, waardoor dat natuurlijke detoxproces sneller gaat. Zorg er wel voor dat je na een sessie in de sauna voldoende drinkt, zodat je lichaam over het nodige vocht beschikt om afvalstoffen af te voeren!