Het kiezen van een scootmobiel is niet iets wat je dagelijks doet. Het kan wel een grote invloed hebben op je mobiliteit en levenskwaliteit. Daarom is het goed om te weten waar je rekening mee moet houden als je denkt aan een scootmobiel kopen. Het eerste waar je aan moet denken is wat voor model wil je? Je hebt namelijk eenvoudige modellen die je in huis kan gebruiken maar je hebt ook hele krachtige modellen die voornamelijk voor buiten zijn bedoeld. Je moet daarom goed nagaan waar je je scootmobiel voor gaat gebruiken en waar je hem veelal nodig gaat hebben.

Zorg voor genoeg comfort

Comfort is van groot belang bij het kiezen van een scootmobiel. Let op de zithoogte, rugleuning, armleuningen en voetsteunen om ervoor te zorgen dat je comfortabel zit, zelfs tijdens langere ritten. Het is een tip van ons: zorg dat je een paar modellen uit kunt proberen om erachter te komen wat het beste past bij jouw lichaamsbouw en behoeften.

Welke afstand moet je afleggen?

Je moet ook denken aan de actieradius van een scootmobiel. Dit is de afstand die je kunt afleggen op een volle accu. Mocht je van plan zijn om lange afstanden af te leggen, bijvoorbeeld voor boodschappen of uitstapjes, is het belangrijk om een scootmobiel te kiezen met een voldoende lange actieradius om aan je behoeften te voldoen. Daar moet je dan ook rekening mee houden als je je keuze gaat maken.

Manoeuvreren

Let op hoe het manoeuvreren in zijn werk gaat. Dit moet wel soepel gaan als je veel wilt rijden in drukke omgevingen of smalle ruimtes. Ga na waar je vooral komt en welk model er dan bij je past.

Onderhouden van je scootmobiel

Je wil natuurlijk gebruik kunnen maken van je aankoop wanneer je even weg wil. Het is daarom goed om hem op tijd te laten onderhouden. Er zijn speciale bedrijven die je daarin kunnen adviseren en bij kunnen staan.